“Забрав гранату в дитини”: глава МВС розповів про ймовірні обставини загибелі помічника Залужного

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що помічник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Геннадій Частяков, імовірно, загинув унаслідок нещасного випадку.

Про це очільник МВС написав у своєму телеграм-каналі.

“Трагедія в Чайках починає обростати різною інформацією з “джерел”. Тому офіційно повідомляю: внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії.

Сьогодні в загиблого майора Частякова був день народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним.

Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка.

Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух“, – зазначив Клименко.

Фото: Українська правда

Він також підтвердив попередню інформацію ЗМІ про те, що в квартирі загиблого поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Тепер їх відправлять на експертизу.

“Поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії”, – повідомив міністр, закликавши дочекатися офіційних висновків слідства.

Передісторія

Як писала “Новинарня“, 6 листопада стало відомо, що в селі Чайки на Київщині загинув помічник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, майор Геннадій Частяков.

За інформацією речниці МВС Мар’яни Реви, це сталося в результаті “необережного поводження зі зброєю”. Постраждав також 13-річний син Частякова, якого госпіталізували з тяжким пораненням.

Пізніше загибель свого помічника підтвердив і сам Залужний. Він написав, що Частяков розпаковував подарунки до свого дня народження, який відзначав у цей день, коли в одному з подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій.

У загиблого, за словами Залужного, залишилися дружина та четверо дітей.

Геннадію Частякову в день загибелі виповнилося 39 років.

Читайте також:
Під Києвом від вибуху гранати загинув помічник Залужного Геннадій Частяков. ОНОВЛЕНО, ДОПОВНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна