Під Києвом від вибуху гранати загинув помічник Залужного Геннадій Частяков. ОНОВЛЕНО, ДОПОВНЕНО

оновлено, доповнено

В результаті необережного поводження з гранатою у селі Чайки на Київщині загинув військовий – це помічник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного майор Геннадій Частяков.

Про це у понеділок, 6 листопада, повідомила “Українська правда”. Пізніше загибель помічника підтвердив і сам Залужний.

“В селі Чайки в себе вдома внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинув 39 річний військовий.  Його 13 річний син тяжко поранений, його шпиталізували. Працює поліція. Дані в ЄРДР внесено за фактом загибелі людини та за статтею 263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”. Вдома ще були дружина та донька військового. За попередньою інформацією, вони не постраждали”, – сказала речниця МВС Мар’яна Рева в коментарі “УП”.

За словами джерел журналістів, загиблий – Геннадій Частяков – працював помічником головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

При огляді квартири, за даними співрозмовника журналістів, поліція виявила ще п’ять цілих гранат.

“Еспресо” з посиланням на дружину Частякова пише, що, ймовірно, це було вбивство, і чоловіка підірвали.

“Чоловік прийшов з подарунками на день народження. При відкритті одного з них стався вибух. Ймовірно, це була коробка з пляшкою та чарками”, – пише сайт телеканалу.

Валерій Залужний на Авдіївському напрямку. Кадр відео

Близько 20:40 понеділка головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив загибель свого помічника — майора Геннадія Частякова.

За його словами, коли Частяков святкував свій день народження – вибуховий пристрій спрацював у подарунку.

“Сьогодні за трагічних обставин у свій день народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков. В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій…” – ідеться в дописі на ФБ-сторінці генерала.

“З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією”, — зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Він висловив співчуття родині загиблого. У Частякова, за словами Залужного, залишилися дружина та четверо дітей.

Читайте також:
На Київщині внаслідок вибуху гранати загинув чоловік, ще один – поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна