Призов під час війни не зникне: заступниця міністра оборони прокоментувала нову кадрову військову політику

Призов під час війни нікуди не зникне.

Затверджену міністром оборони Рустемом Умєровим Концепцію військової кадрової політики до 2028 року прокоментувала його заступниця Наталія Калмикова в ефірі телемарафону 5 листопада.

“Призов під час війни нікуди не зникне. У нас триває війна і ми захищаємося”, — наголосила вона.

За словами заступниці міністра оборони, заміна строкової військової служби інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку не означає скасування призову під час війни.

“Вишкіл — це не заміна призову. Це про готовність кожного українця мати можливість захистити себе, захистити свої близьких, захистити Україну. Це умова, з якою ми як нація живемо і маємо до цього іти. Щодо рекрутингу — ми розглядаємо декілька інструментів, які дозволять українцям ставати на військовий облік, дивитися, яким чином здібності, досвід та освіта людини найкращим чином допоможуть реалізувати потенціал під час служби”, — наголосила вона.

Окрім цього, за словами Калмикової, Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише, в який термін і коли буде здійснений перегляд політики кар’єрного зростання, психологічного медичного, соціального супроводу військовослужбовців під час служби.

“І це те, над чим команда міністерства працює з фахівцями Збройних сил України. Ми маємо розглянути всі можливості, альтернативні варіанти, і обрати ті варіанти за кожним напрямком, які будуть оптимальні для країни сьогодні і завтра”, — наголосила вона.

Читайте також:
Рекрутинг замість призову: Умєров затвердив нову кадрову військову політику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна