На Закарпатті оголосили триденну жалобу через загибель військових 128-ї ОГШБр

На Закарпатті оголосили триденну жалобу за загиблими військовими 128-ї ОГШБр, яких  листопада вбила російська ракета на Запоріжжі.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита в неділю, 5 листопада.

“В районі виконання бойових завдань трагічно загинули наші побратими, воїни 128-ї ОГШБр, які ціною власного життя захищали незалежність України від окупантів. 6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу”, — написав він.

В області будуть приспущені державні прапори, щоранку о 9:00 пам’ять воїнів вшановуватимуть хвилиною мовчання, у храмах різних конфесій області відбудуться богослужіння.

Контекст

Вранці 3 листопада російська армія завдала ракетного удару по розташуванню військової частини ЗСУ в селі Зарічне Запорізького району, коли там відбувалося шикування 128-ї гірсько-штурмової бригади з нагоди Дня артилерії і ракетних військ та нагородження артилеристів.

Неофіційно йдеться про близько 20 загиблих. Також багато поранених, зокрема і серед цивільних.

За інформацією Запорізькою ОВА, 3 листопада “окупанти вгатили ракетою по Зарічному. Внаслідок ворожої атаки поранено 9 місцевих жителів – 4 чоловіків та 5 жінок. Всім оперативно надано необхідну медичну допомогу.

Один із загиблих – колишній очільник Хмельницького обласного територіального центру комплектування полковник Володимир Возний. Про його загибель на Запорізькому напрямку унаслідок бомбового удару повідомляв голова Кам’янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич. За його словами, це сталося близько 10:00 3 листопада.

У зв’язку з загибеллю воїнів 128 огшбр закарпатців попросили на кілька днів утриматися від розваг – відповідне звернення оприлюднив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

У мережі обговорюють неприпустимість наказів про шикування великої кількості військовослужбовців у прифронтовій зоні та рецидиви таких трагедій.

Ввечері 4 листопада керівництво Збройних сил України підтвердило факт ракетного удару РФ по розташуванню 128 ОГШБр у Запорізькій області.

“Наразі триває з’ясування обставин. Збройні сили України співчувають кожній сім’ї, чиїх рідних забрала російська агресія”, – зазначили в Страткомі ЗСУ.

“Співчуваю родинам загиблих воїнів зі 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.
Будуть зʼясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії”, – написав міністр оборони України Рустем Умєров у фейсбуці.

Читайте також:
Російська ракета вбила на Запоріжжі командира артвзводу Дмитра “Таксиста” Мілютіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна