Скандальний нардеп може сісти на 7 років за організацію незаконного виїзду за кордон ухилянтів

Народний депутат Олександр Дубінський, з чиїм ім’ям пов’язані кілька гучних скандалів, отримав підозру від СБУ. Йому закидають організацію схеми виїзду за кордон для брата своєї цивільної дружини.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ 3 листопада.

За з’ясували слідчі, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини.

Для реалізації оборудки парламентар використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити “потрібних людей” у систему “Шлях” нібито як волонтерів.

Встановлено, що частину документів, необхідних для втечі “клієнта” за межі України, народний депутат зберігав у свого експомічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у директора підконтрольної громадської організації.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили:

  • флеш-носії та мобільні телефони з доказами незаконної діяльності;
  • печатки, листи, договори та інші документи, які використовували для внесення недостовірних відомостей до системи “Шлях”.

Дубінському 3 листопада повідомили про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Стаття передбачає 7 років ув’язнення.

Директору залученої громадської організації також повідомлено про підозру за цією ж статтею.

Зараз вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, про обшуки в спільників Дубінського стало відомо 1 листопада. У серпні цього року самого нардепа також звинувачували в незаконному виїзду за кордон і навіть обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання із носінням електронного браслету..

Читайте також:
Патріарху РПЦ Кирилу оголосили підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.