Зеленський переговорив з Рютте про оборонні потреби для захисту українців, інфраструктури та портів

Український лідер Володимир Зеленський провів перемовини з прем’єром -міністром Нідерландів Марком Рютте.

Ключовим під час розмови були питання щодо зміцнення оборони України, європейської безпеки та ситуації на Близькому Сході, розповів глава держави 30 жовтня.

“Наші попередні домовленості реалізуються: додаткові ракети для систем Patriot, підготовка до передання F-16, патрульні катери та довгострокова фінансова допомога”, – ідеться в його дописі у X (Twitter).

Зеленський і Рютте обговорили подальші оборонні потреби нашої держави для захисту українців, інфраструктури та портів.

Президент закликав Євросоюз пришвидшити роботу над 12 пакетом санкцій проти Росії, а також над ефективним механізмом переказування в Україну доходів від заморожених російських активів.

“Також обговорили ситуацію на Близькому Сході. Запобігання подальшій ескалації та ширшій війні відповідає інтересам світової спільноти. Україна готова докласти всіх зусиль у співпраці з партнерами, щоб покласти край терору та захистити життя цивільних людей”, – зазначив глава держави.

Читайте також:
Зеленський розповів Сунаку, що РФ втратила щонайменше бригаду в наступі на Авдіївку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна