Зеленський розповів Сунаку, що РФ втратила щонайменше бригаду в наступі на Авдіївку

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Про це повідомляє Офіс президента 27 жовтня.

Глава держави подякував голові британського уряду за потужні слова підтримки України, які прозвучали в британському парламенті 23 жовтня. А також за всю своєчасну й різнобічну допомогу від Лондона, зокрема за нещодавній пакет оборонної підтримки на 100 млн фунтів стерлінгів.

Зеленський та Сунак обговорили ситуацію на фронті.

“Росія й далі намагатиметься окупувати весь Донбас. Окупанти здійснили кілька спроб оточити Авдіївку, але щоразу наші воїни зупиняли їх і відкидали назад, завдаючи болісних втрат. У цих спробах ворог втратив щонайменше бригаду“, – розповів президент.

Крім цього, порушили питання подальшої оборонної співпраці, зокрема щодо посилення української системи ППО ракетами та засобами для боротьби з дронами.

Український лідер поінформував Сунака про ситуацію в Чорному морі й про дії Росії, які створюють небезпеку для цивільного судноплавства.

За його словами, попри всі загрози “зерновий коридор” продовжить функціонувати. Сторони також обговорили подальшу роботу над впровадженням страхування цивільних суден, поділилися оцінками ситуації на Близькому Сході й погодилися, що припинення ескалації конфлікту буде в інтересах світової спільноти.

Разом з тим, скоординували позиції щодо співпраці на міжнародних майданчиках і збереження міжнародної підтримки України.

Читайте також:
ППО та винищувачі: Зеленський переговорив з міністром оборони Данії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна