Українські захисники на протезах і милицях подолали “Найдовший у світі марафон”

У Києві на ВДНГ 29 жовтня відбувся “Найдовший у світі марафон”, в якому взяли участь понад 10 тисяч учасників з усього світу. Зокрема, серед них були й пацієнти львівського реабілітаційного центру “Незламні”.

Про це повідомляє видання “Вечірній Київ”.

Благодійний марафон, який щороку організовує компанія “Нова пошта”, — це своєрідний забіг вдячності та підтримки військових, які вже понад 9 років захищають Україну. Його мета — нагадати світові про силу українців та підтримати всіх, хто відстоює свободу України.

Марафон назвали “найдовшим” через те, що жоден спортивний забіг не триває так довго, як війна в Україні.

Учасники марафону бігли зі стартовими номерами, на яких замість цифр розміщені факти про війну в Україні та імена людей, яким учасники присвячують свій забіг.

Фото: фейсбук-сторінка Наталії Нагорної

Учасники мали змогу подолати різні дистанції: 1, 5, 10, 21 та 42 кілометри.

Зокрема, захисники, які лікуються, відновлюються та протезуються у центрі “Незламні” у Львові, здолали символічний кілометр на протезах, милицях та кріслах колісних. Серед них:

  • Ігор Крупнов — перший в історії України пацієнт із вживленим у кістку протезом. Захисник втратив обидві ноги на Херсонщині. До важкого поранення був марафонцем. Дистанцію здолав на остеоінтегрувальних протезах.
  • Євгеній Шваб — колишній поліцейський із Житомирщини. Важкі поранення ноги та спини отримав у боях за Луганщину. Євгеній має високу ампутацію та один з найскладніших видів протезування.
  • Павло Пацерук — воїн, який зазнав поранення під Бахмутом, переніс 9 операцій і вже 4 місяці бореться за збереження ноги. Він досі не відчуває кінцівки і хірурги продовжують рятувати його праву ногу від ампутації. Павло здолав дистанцію на милицях.
  • Дмитро Устименко — айтівець з Полтави, який став воїном. На одного цього захисника ворог не пошкодував цілої протитанкової ракети. Дмитро втратив ногу, але не бажання далі боронити країну — уже на протезі.

100% від усіх стартових внесків марафону підуть на спільний благодійний проєкт “Нової пошти ” та фонду “Повернись живим” — “Запакуй небо — прокачай ППО”. Його мета, за словами організаторів, — зібрати 330 млн гривень на зв’язок та рухомі командні пункти для сил ППО.

Читайте також:
12-річна дівчинка, яка втратила обидві ноги під час обстрілу вокзалу в Краматорську, пробігла півмарафон у Львові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна