Канада запропонувала створити міжнародну коаліцію, яка сприятиме поверненню депортованих українських дітей

Під час третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики, що відбулася на Мальті 29 жовтня, делегація Канади запропувала створити міжнародну коаліцію країн, яка сприятиме зокрема поверненню українських дітей, депортованих чи примусово переміщених РФ з тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомив керівник офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами таку ініціативу підтримали багато країн-учасниць заходу.

“Канада є однією з держав-співлідерок імплементації четвертого пункту Формули миру президента Зеленського “Повернення військовополонених і депортованих осіб”. Зазначена ініціатива стане продовженням плану Bring Kids Back UA глави Української держави”, — зазначив Єрмак.

За його словами, пропозиція щодо міжнародної коаліції — це елемент плану реалізації Української формули миру в частині повернення депортованих дітей, звільнення цивільних заручників і військовополонених, підготовленого й представленого на Мальті міжнародною робочою групою, до якої увійшли представники майже 30 країн і міжнародних організацій.

Як наголошують в офісі президента, масова депортація й цілеспрямоване викрадення українських дітей для їх подальшої русифікації є спланованою геноцидною політикою РФ.

Читайте також:
В Україну повернули ще трьох депортованих Росією дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна