В Україну повернули ще трьох депортованих Росією дітей. ФОТО

В Україну вдалося повернути ще трьох депортованих дітей.

Про це в суботу, 21 жовтня, повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, виклавши фото перших зустрічей дітей з рідними після повернення.

“Ще трьох українських дітей вдалося повернути на Батьківщину. Здійснили це в межах реалізації плану дій Bring Kids Back UA, ініційованого президентом України Володимиром Зеленським. Також долучаємо до цього процесу громадські організації та міжнародних партнерів. Це повернення вдалося здійснити завдяки співпраці з БФ Orphans Feeding Foundation, зокрема співзасновницею організації Маріам Ламберт (Mariam Lambert)”, — розповів Лубінець.

Робота з повернення депортованих дітей в Україну триває. Кожен випадок розглядають  індивідуально.

У разі депортації дитини в РФ про це варто повідомити не лише в поліцію, а й в офіс омбудсмена за номерами: 0 800 50 17 20 (у межах України), 044 299 74 08 (для дзвінків з-за кордону), електронна адреса — [email protected]

Читайте також:
З окупації повернули ще двох дітей – двох братиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна