США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $150 млн: що в списку

Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму 150 мільйонів доларів.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена у четвер, 26 жовтня.

Він зазначив, що до нового пакета допомоги входять засоби протиповітряної оборони, артилерійські, протитанкові та інші засоби, які “ще більше посилять здатність України захищати свою територію від російських наступальних дій, продовжуючи при цьому контрнаступ проти російських військ”.

Цей пакет допомоги став 49-им у межах механізму Presidential Drawdown Authority з лютого 2022 року, в межах якого українські військові отримують обладнання з американських складів.

“Сполучені Штати і коаліція, яку ми створили з більш ніж 50 країн, продовжуватимуть підтримувати Україну, і ми продовжуватимемо працювати з Конгресом, щоб допомогти Україні забезпечити своє майбутнє – майбутнє, в якому її народ зможе відбудуватись і безпечно жити в умовах стійкої демократії, що процвітає”, – додав держсекретар.

У Пентагоні окремо уточнили, що пакет військової допомоги містить:

  • додаткові боєприпаси для систем протиповітряної оборони NASAMS, ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, зенітні комплекси Stinger;
  • боєприпаси для систем HIMARS;
  • артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм;
  • протитанкові ракети TOW і протитанкові системи Javelin;
  • два мільйони набоїв для стрілецької зброї;
  • прилади нічного бачення;
  • підривні боєприпаси;
  • зимове спорядження й запчастини та інше допоміжне обладнання.

Останній до цього пакет американської військової допомоги США оголошували 11 жовтня в межах засідання Контактної групи з питань оборони України, його вартість становила 200 мільйонів доларів.

Загальна сума безпекової допомоги США Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії становить близько 44 мільярдів доларів.

Читайте також:
Обрання трампіста спікером не вплине на постачання зброї – у січні США дадуть ракети на 300 км, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.