Обрання трампіста спікером не вплине на постачання зброї – у січні США дадуть ракети на 300 км, – ЗМІ

Сполучені Штати, ймовірно, вже на початку наступного року нададуть Збройним силам України ракети (ATACMS), радіус дії яких сягає 300 кілометрів.

Про це написала в твіттері у четвер, 26 жовтня, керівниця мовлення “Голосу Америки” в Східній Європі Мирослава Гонгадзе.

“За результатами зустрічі військового командування України з військовим командуванням союзників темпи постачання зброї в Україну не знизяться”, – повідомила вона наступного дня після обрання спікером Палати представників Конгресу США республіканця-трампіста Майка Джонсона.

“У січні Україна має отримати нові ракети з дальністю 300 км та вагою бойової частини 100 кг. У планах допомога з переобладнання ЗРК “Бук”, – написала Гонгадзе.

Як писала “Новинарня“, 25 жовтня стало відомо, що спікером Палати представників США обрали Майка Джонсона, який виступає проти допомоги Україні. У зв’язку з цим є побоювання щодо згортання американських поставок зброї для відбиття російської агресії.

Контекст

Як писала “Новинарня“, в ніч на 17 жовтня Збройні сили України успішно атакували ракетами аеродроми російських військ поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська. Росіяни назвали нічні удари українських військ по аеродромах одними з найсерйозніших з початку повномасштабної війни.

Цього ж дня в мережі з’явилася інформація, що Сили оборони України ймовірно відпрацювали по аеродрому тимчасово зайнятого росіянами Бердянська в ніч на 17 жовтня ракетою MGM-140 ATACMS із касетною бойовою частиною.

У своєму зверненні 17 жовтня президент Володимир Зеленський, подякувавши “деяким нашим партнерам” та натякнув, що була застосована “ефективна зброя, як ми й домовлялись”.

Згодом експерти та офіційні особи погодилися, що ракети ATACMS першого покоління дальністю до 160 км вже надані Штатами Україні. При цьому інформагентства повідомляли, що США наразі передали Україні “менше дюжини” ракет ATACMS.

Читайте також:
ЗСУ ймовірно вдарили по аеродрому Бердянська ракетою MGM-140 ATACMS із касетною бойовою частиною. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна