Перша в історії збір-гра “Legend of Sisterʼs Power”: на потреби військовослужбовиць зібрали 5,8 млн грн

Рух VETERANKA та Марш Жінок оголосили успішні результати першої в історії збору-гри “Legend of Sisterʼs Power”. Місія проекту перевищила очікування – за три тижні замість 3 млн грн зібрали 5,8 млн грн на потреби жінок-військовослужбовиць, які служать на передових позиціях фронту.

Про це в четвер, 26 жовтня, повідомили в Жіночому ветеранському русі.

“Правила гри сестринського збору ґрунтувалися на кодексі жіночої солідарності, аби забезпечити захисниць України з тилу та подякувати за службу. Переможниця у цій грі – захисниця, яка на рівні з чоловіками на передовій боронить країну. На зібрані гроші закуплять 1200 жіночих берців, 3 автівки, 5 приладів нічного бачення та 7 дронів DJI Mavic”, – йдеться в пресрелізі.

«За офіційними даними Міноборони на нулі зараз служить більше 5 тис військовослужбовиць, на жаль, їх потреби і досі закривають суто волонтери. Тому нашим завданням було створити креативний збір, щоб вкотре підкреслити: базові потреби жінок в армії відрізняються від чоловічих. Наприклад, берці маленьких розмірів. В той же час, запити на авто для парамедикинь, снайперок, дрони для аеророзвідниць, прилади нічного бачення показують гендерну  рівність на службі”, – пояснює Катерина Приймак, співзасновниця руху VETERANKA.

Гра стала потужним колом жіночої підтримки та об’єднала 91 амбасадорку, які збирали на окремі рахунки донати від 10 до 384 тис грн. Серед відомих українок письменниця Оксана Забужко, Ірена Карпа, телеведуча Яніна Соколова, акторка Ірма Вітовська, співачка Катерина Павленко (гурт Go_A), блогерка Маша Себова, співавторки ютуб-каналу “Палає” Яна Брензей та Емма Антонюк, шеф-кухарка Ольга Мартиновська, Даша Малахова, головні редакторки Севгіль Мусаєва, Оксана Павленко, дизайнерка та рестораторка Даша Кацуріна, музична продюсерка та діджейка Дарʼя Коломієць та інші. Серед амбасадорок збору були і військовослужбовиці, які підтримали посестер: операторка озброєння, очільниця руху VETERANKA Андріана Арехта, парамедикиня Оксана Мішина, аеророзвідниця Ірина Терехович та мама бойової медикині.

“Ми планували залучити 30 амбасадорок, а до нас прийшло 91! Це неймовірно, наскільки сильна в Україні жіноча солідарність. Цей збір – це не лише про забезпечення жінок найнеобхіднішим на передовій, це про видимість та цінність кожної нашої посестри, яка захищає Україну, волонтерить та донатить. Адже кожна робить те, що в її силах, там де вона є!”, – коментує Олена Шевченко, очільниця БО “Марш Жінок”.

Крім того, збір Legend of Sisterʼs Power трансформувався в окремий проект, українки та українці почали присвячувати пісні, надсилати допомогу захисницям. А також створили ексклюзивні подарунки на пам’ять для амбасадорок збору. Частину з презентів зробила учасниця гри Дарі Чернікова. Власниця ювелірної майстерні DARI jewelry надихнулася збором та разом з помічницями виготовила авторські прикраси зі срібла з написом “sisters’ power”. Бренд зручного базового одягу з Луцька  Usual зробили колаборацію з організаторками збору та виготовили тематичні футболки “I am the legend of sisters’ power”.

Читайте також:
У Києві пам’ятник княгині Ользі одягнули в жіночий бронежилет: про що ця акція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна