Десантники 25-ї бригади збили ворожий Мі-8. ВІДЕО

Військові 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади збили російський гелікоптер Мі-8 на Луганщині.

Відео оприлюднив командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський.

“Гарно горить. Молодці, воїни”, – написав Сирський.

На опублікованому відео українські аеророзвідники зафіксували місце падіння гелікоптеру та горіння його уламків. Про втрати та склад екіпажу наразі нічого невідомо.

Точне місце приземлення російського Ми-8 вдалось геолокувати східніше населеного пункту Райгородка Луганської області, пише “Мілітарний”.

Гелікоптер впав більше ніж в п’яти кілометрах від лінії бойового зіткнення, що значно перевищує максимальну дальність ураження більшості переносних зенітних комплексів.

Таке віддалення може бути пов’язано із застосуванням більш потужних зенітних комплексів або спробами пілотів дотягнути уражений борт подалі від фронту.

“Наразі невідомо з якою метою гелікоптер перебував у прифронтовій зоні. Однак, російська армійська авіація періодично обстрілює українські передові позиції некерованими ракетами”, – пише видання.

Для цього гелікоптери підлітають на відстань 2-3 кілометрів до цілі та випускають ракети з кабрування – спеціального маневру, коли судно задирає ніс та стріляє ракетами по параболі аби збільшити їх дальність польоту.

Читайте також:
Літак, гелікоптер, 860 окупантів та десятки одиниць спаленої техніки: Генштаб оновив втрати РФ за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна