КМВА підтримала перейменування Повітрофлотського проспекту на честь Повітряних сил

Київська міська військова адміністрація підтримала ініціативу щодо перейменування Повітрофлотського проспекту на честь Повітряних сил.

Про це повідомив керівник КМВА Сергій Попко.

За його словами, нова назва проспекту «підкреслить шану, любов та повагу киян до звитяг наших Героїв».

«Сподіваємося, що кияни схвально відреагують на цю ініціативу, розраховуємо на підтримку і всебічну допомогу володарям неба — тим хто прогнав ворожу навалу, хто тримає небо, беріг і досі береже мир серця нашої держави — міста Київ нашої та рідної України», — заявив Попко.

Раніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук надіслав міському голові Києва Віталію Кличку лист з проханням перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Повітряних сил.

За його словами, перейменування потрібне задля «встановлення історичної та соціальної справедливості, відзначення особливих бойових заслуг, мужності, відваги та героїзму особового складу Повітряних сил».

Контекст

Повітрофлотський проспект розташований у Шевченківському і Солом’янському районах Києва.
Проспект виник ще у середині XIX століття як дорога до села Жуляни. До 1923 року називався Кадетським шосе. За радянських часів проспект спершу перейменували на Повітрофлотське шосе, потім на шосе Героїв стратосфери, поки в 1963 році він не отримав нинішню назву.
Наприкінці січня Київрада оголосила, що збирає пропозиції щодо перейменування ще 27 міських об’єктів, серед яких був Повітрофлотський проспект і Повітрофлотська вулиця в Солом’янському районі.

Читайте також:
Мешканці Червонограда на Львівщині виступили проти перейменування міста, не дали навіть виступити УІНП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна