Іспанія підтвердила передачу ЗСУ шести установок для ЗРК Hawk та анонсувала інші поставки

Іспанія передасть Україні шість пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk.

Це підтвердило міністерство оборони країни 11 жовтня.

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес пояснила, що шість зенітних установок будуть інтегровані в американську батарею. У листопаді в Іспанії проведуть навчання для українських операторів та технічного персоналу ЗРК Hawk.

Роблес також анонсувала нові поставки артилерійських боєприпасів калібру 155 і 105 мм. Крім цього, ЗСУ отримають від Іспанії важкі кулемети для протидії безпілотникам.

“РФ продовжує переозброюватися безпілотниками, які вона отримує за допомогою інших країн”, – додала вона.

Польові пайки вже в дорозі до України, після чого Мадрид відправить Києву електрогенератори та водолазні компресори, а також елементи зимового спорядження для військових.

В іспанському місті Толедо та інших містах продовжать тренування українських захисників. Раніше Іспанія провела навчання для 2 тисяч бійців ЗСУ, цю кількість планують збільшити до 4 тисяч.

Довідка

MIM-23 Hawk — основний зенітно-ракетний комплекс НАТО часів Холодної війни. Він надійшов на службу в армії США у 1959 році. Американці ніколи не використовували Hawk у бойових діях, але його багато разів застосовували інші країни. Комплекси вже є на озброєнні української армії.
ЗРК Hawk має середню дальність ураження і підходить для знищення літаків, а в пізніх модифікаціях — також для перехоплення ракет.

Читайте також:
Фінляндія схвалила нову військову допомогу Україні на €95 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна