КНДР постачає росіянам артилерію для війни проти України, – ЗМІ

Північна Корея почала надавати Росії артилерію для ведення війни проти України.

Про це 5 жовтня заявило CBS News із посиланням на американського посадовця.

“Поки незрозуміло, чи є ця передача частиною нового довгострокового ланцюжка поставок, чи більш обмеженою партією. Так само незрозуміло, що Північна Корея отримує в обмін за цю зброю”, – зазначає видання.

Підтримка Пхеньяном Москви, схоже, стала кульмінацією саміту минулого місяця в РФ, коли Кім Чен Ин поїхав на бронепоїзді до країни-агресорки для зустрічі з диктатором Володимиром Путіним.

“Багато хто очікував, що Кім попросить у Путіна грошей та їжу, щоб підтримати економіку Північної Кореї, в обмін на підтримку вторгнення Росії в Україну, а також на зброю”, – зауважує CBS News.

Читайте також:
Те, що Путін благає Кіма про допомогу, показує наслідки війни в Україні для Кремля, – Держдеп США

Візит Кім Чен Ина до Росії

1 вересня Кремль офіційно підтвердив зустріч Кім Чен Ина та Путіна. Цього ж дня південнокорейські ЗМІ написали, що їхній лідер, ймовірно, вирушив до Росії.

Рано вранці 12 вересня бронепоїзд північнокорейського диктатора прибув до Росії – на станцію Хасан, що в однойменному селищі на кордоні КНДР та РФ.  Кім Чен Ин їхав у супроводі високопосадовців, військових та міністра закордонних справ.

13 вересня президент Росії Володимир Путін зустрівся зі своїм північнокорейським колегою Кім Чен Ином на космодромі “Восточный” в Амурській області, що на Далекому сході РФ.

Церемонія зустрічі двох лідерів відбулася біля головного входу до монтажно-випробувального корпусу ракет-носіїв. Кім Чен Ин прибув на поїзді до залізничної станції космодрому, де його вже чекав Путін.

Кім Чен Ину розповіли про особливості стартового комплексу космодрому та про традицію обходити ракету проти годинникової стрілки на старті.

А на запитання, чи буде обговорюватися військово-технічне співробітництво із лідером КНДР, Путін відповів: “Поговоримо про всі питання без поспіху. Час є”.

Також під час зустрічі диктатори планують порушити питання двостороннього співробітництва, зокрема в торговельно-економічній сфері, регіональної проблематики та ключових міжнародних проблем.

Крім того, у Кремлі заявили, що російська сторона буде готова обговорювати з північнокорейськими партнерами тему санкцій Ради безпеки ООН щодо Пхеньяну.

Читайте також:
Північна Корея вже півтора місяця постачає Росії озброєння, – Буданов прокоментував зустріч Кім Чен Ина з Путіним

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна