Путін і Кім Чен Ин зустрілися на російському космодромі для переговорів. Диктатору КНДР уже провели екскурсію

Президент Росії Володимир Путін зустрівся зі своїм північнокорейським колегою Кім Чен Ином на космодромі “Восточный” в Амурській області, що на Далекому сході РФ. Там диктатори проведуть перемовини.

Про це інформує російське пропагандистське видання “РИА Новости” у середу, 13 вересня.

Церемонія зустрічі двох лідерів відбулася біля головного входу до монтажно-випробувального корпусу ракет-носіїв. Кім Чен Ин прибув на поїзді до залізничної станції космодрому, де його вже чекав Путін.

“Я дуже радий Вас бачити”, — сказав глава Кремля та потиснув руку Кім Чен Ину.

Відповідаючи на запитання, чи буде Росія допомагати КНДР будувати супутники, Путін сказав: “Ми тому і приїхали на космодром “Восточный”.

“Лідер КНДР виявляє велику зацікавленість ракетною технікою, вони й космос намагаються розвивати”, — заявив президент РФ.

Кім Чен Ину розповіли про особливості стартового комплексу космодрому та про традицію обходити ракету проти годинникової стрілки на старті.

А на запитання, чи буде обговорюватися військово-технічне співробітництво із лідером КНДР, Путін відповів: “Поговоримо про всі питання без поспіху. Час є”.

Також під час зустрічі диктатори планують порушити питання двостороннього співробітництва, зокрема в торговельно-економічній сфері, регіональної проблематики та ключових міжнародних проблем.

Крім того, у Кремлі заявили, що російська сторона буде готова обговорювати з північнокорейськими партнерами тему санкцій Ради безпеки ООН щодо Пхеньяну.

Напередодні росЗМІ з посилання на заяву речника Путіна Дмитра Пєскова писали, що візит Кім Чен Ина в РФ буде повноформатним — заплановані переговори делегацій, обід, спілкування у форматі тет-а-тет. Два лідери обговорять економічне співробітництво, культурний обмін і міжнародний порядок денний.

Контекст

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що Кім Чен Ин планує цього місяця відвідати Росію, щоб зустрітися з президентом Росії Путіним і обговорити можливість постачання РФ більшої кількості зброї для війни в Україні.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила, що очікувана зустріч між Кім Чен Ином і Путіним для надання військової підтримки Москві в її агресії проти України стане “великою помилкою”.

11 вересня Кремль офіційно підтвердив зустріч Кім Чен Ина та Путіна. Цього ж дня південнокорейські ЗМІ написали, що їхній лідер, ймовірно, вирушив до Росії.

Рано вранці 12 вересня бронепоїзд північнокорейського диктатора прибув до Росії – на станцію Хасан, що в однойменному селищі на кордоні КНДР та РФ.  Кім Чен Ин їхав у супроводі високопосадовців, військових та міністра закордонних справ.

Читайте також:
Кім Чен Ин готує угоду щодо постачання зброї для Росії, – FT

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна