Кім Чен Ин уже прибув до Росії для переговорів з Путіним

Диктатор КНДР Кім Чен Ин уже в’їхав до країни-агресорки Росії. Його бронепоїзд рано вранці 12 вересня прибув на станцію Хасан, що в однойменному селищі на кордоні КНДР та РФ.

Про це пишуть японське видання Kyodo та російське “РИА Новости” у вівторок.

“Поїзд Кім Чен Іна прибув до Росії, їде Примор’ям на північ”, –  мовиться у ранковому повідомленні російського пропагандистського видання.

Як зазначає Kyodo, Кім Чен Ин зі станції Хасан має вирушити до Владивостока. Саме у цьому місті планується зустріч диктатора КНДР і президента РФ Володимира Путіна.

До Росії Кім Чен Ин їхав у супроводі високопосадовців, військових та міністра закордонних справ.

Кім Чен Ин у супроводі урядовців залишає Пхеньяні задля візиту до Росії

Північнокорейське Центральне телеграфне агентство (ЦТАК) опублікувало фото, на яких, крім Кім Чен Ина, можна побачити десятки чиновників, військових та інших громадян, які прийшли його проводжати до РФ.

Очікується, що лідер КНДР зустрінеться з Путіним під час щорічного Східного економічного форуму, який розпочався 10 вересня та триватиме до 13 вересня.

Раніше в США зазначили, що переговори диктаторів стосуватимуться постачання зброї Москві Пхеньяном. Там також наголосили, що перемовини щодо цього “активно просуваються”.

Контекст

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що Кім Чен Ин планує цього місяця відвідати Росію, щоб зустрітися з президентом Росії Путіним і обговорити можливість постачання РФ більшої кількості зброї для війни в Україні.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила, що очікувана зустріч між Кім Чен Ином і Путіним для надання військової підтримки Москві в її агресії проти України стане “великою помилкою”.

11 вересня Кремль офіційно підтвердив зустріч Кім Чен Ина та Путіна. Цього ж дня південнокорейські ЗМІ написали, що їхній лідер, ймовірно, вирушив до Росії.

Читайте також:
Кім Чен Ин готує угоду щодо постачання зброї для Росії, – FT

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна