Те, що Путін благає Кіма про допомогу, показує наслідки війни в Україні для Кремля, – Держдеп США

У Сполучених Штатах мають підстави вважати, що диктатори Володимир Путін і Кім Чен Ин під час перемовин 13 вересня обговорювали військові поставки. Таке поглиблення військової співпраці двох країн турбує Вашингтон.

Про це на брифінгу заявив речник Держдепу США Метью Міллер, передає “ЄП” 14 вересня.

“Ми ще не бачили повної картини цієї зустрічі і не знаємо, якими будуть її результати, але коли бачиш, як Кім Чен Ин обіцяє надати повну, безумовну підтримку так званій “священній боротьбі” Росії за захист своїх безпекових інтересів, що, звісно, не є тим, що вона робить у війні проти України, це, звісно, викликає занепокоєння”, – зазначив Міллер.

Втім, за його словами, те, що Путін просить про допомогу показує, як розпочата агресія проти України розвивається для Москви.

Очільник Кремля, розпочавши повномасштабну війну проти України, хотів відновити славу Російської імперії, але “провалився у всіх своїх максималістських, імперіалістичних цілях”.

“Тепер, через півтора року, втративши десятки тисяч російських солдатів і витративши мільярди і мільярди доларів, він благає Кім Чен Ина про допомогу”, – зазначив Міллер.

Представник Держдепу додав, що США не вагаючись запровадять санкції як проти РФ, так і проти Північної Кореї.

Читайте також:
Північна Корея вже півтора місяця постачає Росії озброєння, – Буданов прокоментував зустріч Кім Чен Ина з Путіним

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна