Кабмін призначив трьох нових заступників міністра оборони

доповнено

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 27 вересня ухвалив розпорядження про призначення трьох заступників міністра оборони (нагадаємо, цю посаду обіймає Рустем Умєров).

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Ухвалено рішення про призначення:

  • Джигира Юрія Анатолійовича – заступником міністра оборони;
  • Калмикової Наталії Фернандівни – заступником міністра оборони;
  • Черногоренко Катерини Леонідівни – заступником міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Як писала “Новинарня“, раніше деякі ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що крісло Ганни Маляр, яка була одним з головних речників у керівництві Міноборони й займалася інформаційною політикою та соціально-гуманітарним напрямком, може зайняти Наталія Калмикова, яка досі обіймала посаду виконавчої директорки Українського ветеранського фонду.

Катерина Черногоренко, що досі працювала проєктним менеджером у Міністерстві цифрової трансформації, прийшла на посаду, яку до звільнення обіймав Віталій Дейнега. Як стверджують джерела, очільник Мінцифри Михайло Федоров лобіював призначення своєї людини, щоб мати більше впливу на Міністерство оборони, оскільки з попереднім керівництвом військового відомства відносини у нього “не дуже складалися”.

Юрій Джигир досі був заступником міністра фінансів, тож, імовірно, куруватиме в Міноборони фінансові питання.

ОНОВЛЕНО
“Кадрові зміни у Міністерстві оборони. Перезавантаження відомства та впровадження якісних змін, які відчують насамперед наші воїни”, – так прокоментував призначення своїх заступників міністр Умєров.

Він також розповів про те, за які напрями вони відповідатимуть у міністерстві:

“Юрій Джигир — заступник з питань фінансів.
Останні три роки консультує Світовий Банк з питань фінансових частин реформ, пов’язаних з охороною здоров’я. У 2018-2020 роках працював заступником міністра фінансів України. У Юрія понад 20 років економічного досвіду в підтримці реформ, соціальній політиці та фіскальній децентралізації в Україні, Східних Балканах, Центральній Азії.

Наталія Калмикова — заступник з питань соціального розвитку.
З лютого 2022 Наталія була виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду, до цього – радницею Командувача сухопутних військ ЗСУ та заступницею директора у фонді “Повернись живим”.

Катерина Черногоренко — заступник з питань цифрового розвитку.
Катерина — керівниця проекту “Армія дронів”. З 2018 року є проектним координатором електронних послуг єМалятко, електронний лікарняний та запровадження COVID-сертифікатів в “Дії”.

Головний пріоритет для нових членів команди — наші воїни, їхнє життя, здоров’я та гідність. Наше найважливіше завдання — забезпечити повагу до гідності воїнів у всіх взаємодіях з державою”, — підсумував Умєров.

Читайте також:
Голова Ветеранського фонду Наталія Калмикова: На фронт повернулися майже 80% ветеранів з УБД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна