“Вагнерівці” повернуться на фронт у складі нової організації, — ISW

Роз’єднані контингенти ПВК “Вагнера”, ймовірно, повернуться на фронт, щоб воювати проти України у лавах російської армії.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 23 вересня.

Як повідомляється, ймовірно, “вагнерівці” братимуть участь в операціях на південному фланзі Бахмута.

За даними американських аналітиків, близько 500 співробітників “Вагнера”, включно з тими, хто відмовився брати участь у повстанні 24 червня, приєдналися до нової невідомої організації, створеної колишнім керівником відділу кадрів “Вагнера”.

У звіті ISW наводиться заява колишнього голови Луганської ОВА Сергія Гайдая за 23 вересня про те, що на Луганщині та на різних ділянках лінії фронту діють загони “вагнерівців”. Однак йому не відома чисельність бойовиків чи дані про організацію, під якою вони діють в Україні.

Втім, на думку аналітиків ISW, бойовики не зможуть допомогти російським окупантам відчутно переламати ситуацію на їхню користь і діятимуть не так ефективно, як раніше — під керівництвом Євгенія Пригожина та Дмитра Уткіна.

“Війська “Вагнера” роздроблені і навряд чи зможуть об’єднатися в єдину бойову силу чи вплинути на бойові можливості Росії, якщо повернуться до бойових дій в Україні”, — підкреслюють експерти.

Читайте також:
У Білорусі зменшується кількість “вагнерівців”, – ДПСУ

Просив притулку в Норвегії, але злякався екстрадиції в Україну: при спробі втекти до Росії затримали екскомандира “вагнерівців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна