У боях за український Бахмут загинув ОУНівець Роберт Покотило з позивним “Сокира”

11 вересня у боях під Бахмутом на Донеччині поліг ОУНівець Роберт Покотило з позивним “Сокира”.

Про його смерть повідомив лідер “Добровольчого руху ОУН” Микола Коханівський у Facebook 18 вересня.

“Повідомляємо лише зараз, бо нереально було витягти тіло… Тепер, після звільнення декількох сіл на Бахмутському напрямку, “Сокиру” евакуювали і опізнали…Невимовний біль…” – написав він.

Роберт Покотило — син повстанця, члена ОУН з 1939 року, очільника збройного підпілля ОУН на Київщині протягом 1945-48 років, Володимира Покотила. Онук активного учасника Перших визвольних змагань Кіндрата Покотила.

“Сокира” був у національно-визвольній боротьбі ще з кінця 1980-х років. Він – боєць УНСО, брав участь у всіх націозахисних акціях, що тоді відбувалися: “Потяг дружби”, штурм Лаври, похорон Патріарха, вишколи на Героїв Дніпра та інших.

Фото: АрміяInform

Роберт був активним членом Конгресу Українських Націоналістів, Київського Братства УПА, Борщагівського підрозділу КМО УНСО з часу заснування.

“Його батько, вже будучи літньою людиною, не припиняв боротьбу за УССД. З допомогою Роберта він видав автобіографічну вражаючу книгу “Лицарі золотого тризуба”, де описує все своє життя з дитинства і шлях боротьби за Вільну Україну, на який він став хіба не з п’ятнадцяти років. Роберт активно допомогав батькові в роботі над книгою і у виданні”, – розповів про воїна Коханівський.

Фото: АрміяInform

“Сокира” з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист країни. Він долучився до оборони Києва в складі добровольчого батальйону ОУН.

У лютому 2023 року разом з побратимами-ОУНівцями вступив до новосформованого у Запоріжжі 415 окремого стрілецького батальйону, у лавах якого мужньо боронив Україну під Бахмутом.

Роберт Покотило та Микола Коханівський

“Воюючи поруч з другом “Сокирою”, я дуже з ним подружився. Він був мегавідповідальний і жертовний, завжди готовий віддати останнє, якщо це потрібно для справи. Дуже боляче втрачати такого побратима, важко, дуже важко це сприйняти! Але тішить те, що “Сокира” цього літа покаявся і прийняв Христа. Тому, друже Роберте, не прощаємося, до зустрічі! Герою слава!” – написав Микола Коханівський.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна