НАТО має готуватися до довгої війни в Україні, а Німеччина — збільшити витрати на оборону, — Столтенберг

Північноатлантичний альянс має бути готовим до того, що війна в Україні триватиме довго.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю виданням медіагрупи Funke, яке вийшло 17 вересня.

За його словами, “більшість воєн тривають довше, ніж очікувалося, коли вони починалися”. Тому Альянс повинен готуватись до довгої війни в Україні.

“Ми всі прагнемо швидкого миру. Водночас ми повинні усвідомлювати: якщо президент  Зеленський і українці перестануть воювати, їхня країна перестане існувати. Якщо президент Путін і Росія складуть зброю, у нас буде мир”, – додав він.

Окрім цього, Столтенберг наголосив на тому, що після завершення війни Україна має отримати гарантії безпеки, аби російська агресія проти неї не повторилась.

“Мирна угода не повинна слугувати для Росії перепочинком, щоб вона потім знову напала. Ми не можемо більше дозволити Росії ставити під загрозу безпеку в Європі. Немає жодних сумнівів, що Україна зрештою буде в НАТО”, – сказав генсек.

Окрім цього, Столтенберг закликав Німеччину збільшити оборонні витрати на тлі повномасштабної агресії Росії проти України.

“Під час холодної війни, коли правили Конрад Аденауер або Віллі Брандт, витрати на оборону становили три-чотири відсотки ВВП”, – підкреслив він.

Читайте також:
Умєров переговорив зі Столтенбергом та Боррелем: про що йшлося

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна