П’ята країна ЄС забороняє в’їзд на свою територію на автомобілях з російськими номерами

В’їзд на свою територію на автівках з російською реєстрацією заборонила Польща.

Про це заявив очільник МВС Польщі Маріуш Камінський, повідомили на сторінці міністерства у соцмережі X (колишній Twitter) 16 вересня.

Не пускатимуть автомобілі з російськими номерами вже від завтра, 17 вересня.

“У зв’язку з публікацією 8 вересня вказівок Європейської комісії щодо заборони в’їзду до ЄС автомобілів, зареєстрованих у Росії, повідомляю, що ця заборона на кордоні з Польщею буде чинною з завтрашнього дня і набуває чинності сьогодні опівночі. Це означає, що жоден легковий автомобіль, зареєстрований у Росії, не зможе в’їхати на територію польської держави”, — йдеться у повідомленні.

Не пускатимуть легкові й гоночні автомобілі, а також вантажні з типом кузова “універсал”.

Таким чином Польща стала п’ятою країною, яка заборонила в’їзд на свою територію на автівках з РФ, до цього це зробили ва Латвії, Литві та Естонії. Також про намір заборонити в’їзд на таких автомобілях заявляла Фінляндія.

Читайте також:
ЄСПЛ: Обмеження права на навчання російською мовою у Латвії не є дискримінацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна