У Литву й Латвію не пускатимуть автомобілі з російськими номерами. У разі в’їзду транспортні засоби конфіскують, але є виняток

доповнено

Литва не пускатиме автомобілі з російськими номерами на свою територію.

Це рішення пов’язане з роз’ясненнями Єврокомісії щодо антиросійських санкцій, які з’явилося 8 вересня і відповідно до яких автівки з російськими номерами не можуть в’їжджати на територію ЄС.

Про це повідомляє місцеве видання LRT 12 вересня.

“На цей момент громадяни Росії можуть перетинати кордон, якщо вони мають на це право, або автобусом, або пішки”, — зазначила заступниця міністра закордонних справ Литви Йовіта Нелюпшене.

Єдиний виняток, якщо на автомобілях їхатимуть до Калінінграда транзитом за наявності підтверджувальних документів. У разі порушень автомобілі конфісковуватимуть — це стосується як самих росіян, так і громадян ЄС, які перетнуть кордон з Литвою на машині з російськими номерами.

Додамо, що заборона ввезення з Росії поширюється не лише на автомобілі, а й на фотоапарати, ноутбуки та сотні інших предметів повсякденного вжитку. Втім, до появи роз’яснень ЄС країни-члени не застосовували заборону однаково.

ОНОВЛЕНО. Латвія теж заборонила в’їжджати до Євросоюзу через прикордонні пункти на автомобілях із російськими номерами.

У разі відмови виконувати вказівки митних органів може бути ухвалено рішення про конфіскацію транспортного засобу, повідомили агентству LETA у службі державних доходів.

“Відповідно до роз’яснень Єврокомісії та позиції МЗС Латвії, 12 вересня з 18:00 особам на автомобілях з російськими номерами не дозволено в’їзд до Євросоюзу через латвійсько-російські та латвійсько-білоруські прикордонні пункти”, – йдеться в пресрелізі.

Ті, хто в’їжджає на таких автомобілях, будуть змушені повернутися до Росії або Білорусі, а в разі відмови виконувати вказівки митних органів відповідно до митного законодавства може бути прийняте рішення про конфіскацію транспортного засобу.

Читайте також:
ООН веде таємні переговори з Росією, щоб скасувати всі санкції в обмін на зернову угоду, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна