Євросоюз підсилюватиме виробництво озброєння для України й фінансуватиме відновлення, – Урсула фон дер Ляєн під час щорічної промови в Європарламенті

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступила 13 вересня в Європарламенті зі своєю щорічною промовою “Про становище Союзу” (SOTEU) – останньою перед очікуваними у червні наступного року євровиборами.

Під час виступу вона згадувала Україну, хоча це й не було центральною темою доповіді, як торік.

Основні тези президентки Єврокомісії щодо України:

Майбутнє України – Європейський Союз.

Ми не можемо більше дозволити, щоб країна, яка є по духу європейською, лишалася за бортом. ЄС має розширитися. Ми знаємо, що це нелегкий шлях. Вступ до ЄС ґрунтується на заслугах – і комісія завжди буде відстоювати цей принцип. Це вимагає наполегливої праці та лідерства. Ми бачимо, яких великих успіхів досягла Україна з моменту надання їй статусу кандидата. І ми бачимо рішучість інших країн-кандидатів у проведенні реформ.

Українським біженцям хочуть продовжити тимчасовий захист в Європі до 2025 року.

Ми будемо на боці України так довго, як буде потрібно. Єврокомісія запропонує розширити тимчасовий захист для України, який спливає, наша підтримка буде тривалою. 4 мільйони українських переселенців зараз перебуває в ЄС і ми раді їм. Ми забезпечили їм доступ до житла, медичного обслуговування, ринку праці та багато іншого. Це була Європа, яка відповіла на поклик історії.

Євросоюз підсилюватиме виробництво озброєння для України й фінансуватиме відновлення.

Цього року ми надали Україні 12 млрд допомоги, щоб школи й лікарні продовжували функціонувати. Ми також будемо підсилювати виробництво озброєння, щоб задовольняти нагальні потреби України. Ми також дивимося у майбутнє, тому ми запропонували додаткові 50 млрд євро на наступні чотири роки в інвестиції та реформи. Це допоможе Україні відбудувати своє майбутнє й перетворитися на гарну, квітучу Україну.

Воєнні злочини Росії – вбивство письменниці Вікторії Амеліної в Краматорську у червні 2023 року.

Коли її син був у безпеці, Вікторія повернулася в Україну, щоб документувати воєнні злочини Росії. Через рік вона була вбита російською балістичною ракетою під час вечері з колегами. Вона стала жертвою російського воєнного злочину, одного з незліченних нападів на невинних цивільних осіб.

Читайте також:
Урсула фон дер Ляєн “пообіцяла” Україні вступ в ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна