Урсула фон дер Ляєн “пообіцяла” Україні вступ в ЄС

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що Україна стане членом Європейського Союзу.

Про це вона заявила у четвер, 2 лютого, під час спільного засідання Єврокомісії та уряду України у Києві, повідомляє “Європейська правда“.

Фон дер Ляєн вважає, що євроінтеграційний рух України допомагає не лише Україні, а й самому Євросоюзу.

“День, коли Україна стала кандидатом [на вступ до ЄС] – став новим початком для України, але також він став новим початком і для ЄС”, – зазначила фон дер Ляєн.

Вона також висловила переконання, що Єврокомісія сприятиме Україні в наближенні до ЄС “до того дня, коли український прапор буде піднятий там, де йому належить бути – перед будівлею Берламонт у Брюсселі” (будівля, в якій розташована Європейська комісія й перед якою розміщені прапори повноправних членів ЄС).

Фон дер Ляєн також наголосила, що виступає за посилення бізнес-співпраці. “Наша зустріч – сигнал європейським інвесторам”, – зауважила вона.

2 лютого до Києва прибула делегація з 15 єврокомісарів. У п’ятницю, 3 лютого, в українській столиці відбудеться саміт Україна-ЄС. Напередодні зустрічі проводитимуться консультації між Європейською комісією та українським урядом.

Читайте також:
“Розпочинаємо два важливі євроінтеграційні дні”: Зеленський зустрівся з фон дер Ляєн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна