Чоловіків призовного віку, які здобувають другу вищу освіту, перевірятимуть, — секретар РНБО

В Україні перевірятимуть чоловіків призовного віку, які з окремих причин мають відстрочку від призову або взагалі йому не підлягають. Зокрема, перевірятимуть чоловіків, які здобувають другу вищу освіту.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі “Українського радіо”.

“Те, що стосується отримання другої, третьої освіти, а деякі пішли і за четвертою, то це ближче до питань морального порядку. Міністерство освіти зараз буде розглядати це питання, проводитимуть аналіз, адже так сталося, що переважно чоловіки з певним життєвим досвідом — 40-50 років — вирішили отримувати другу-третю освіту. І зараз міністерство буде цим питанням займатися, буде розбиратися, як так відбувається”, — наголосив він.

За словами секретаря РНБО, кількість тих, хто хоче здобути вищу освіту, збільшилася в рази з початку повномасштабного вторгнення Росії.

“Треба спокійно розібратися з цим питанням. Треба розуміти, якщо ви можете служити в армії, придатні, то зачекає навчання чи ні, буде вирішувати відповідне міністерство”, — зазначив Данілов.

Як повідомив у коментарі виданню “Фокус” член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, може йтися про перевірку 40-50 тисяч осіб.

Читайте також:
Вступ до університету – відстрочка від мобілізації: як українські ВНЗ заробляють на війні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.