Міністр оборони Британії Бен Воллес подав у відставку

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес офіційно подав у відставку. Цю посаду він обіймав чотири роки – з 2019.

Про це він повідомив у X (Twitter) 31 серпня.

“Це все, шановні! Було честю служити цій великій нації”, – написав Воллес.

У своєму листі до прем’єра Британії Ріші Сунака він зазначив, що за останні чотири роки британські збройні сили та їхнє керівництво показали приклад в ряді питань, серед яких – евакуація з Кабула, відповідь на COVID-19, вторгнення РФ в Україну та евакуація з Судану.

“Міністерство оборони повернулося на шлях, щоб знову стати найкращим у світі з людьми світового рівня. Велику Британію поважають у всьому світі”, – підкреслив він.

Видання Sky news пише, що прем’єр-міністр Ріші Сунак сьогодні призначить нового очільника Міністерства оборони. Головним кандидатон називають нинішнього міністра енергетичної безпеки Гранта Шеппса.

Як писала “Новинарня” раніше, Воллес повідомив прем’єр-міністрові Ріші Сунаку про свої наміри піти з посади та політики загалом ще 16 червня. Однією з причин рішення Воллеса залишити політику називають те, що Сунаку не вдалося переконати президента США Джо Байдена та інших лідерів держав НАТО в тому, що Воллес повинен стати наступним генсекретарем Альянсу.

Читайте також:
Воллес підтвердив, що планує залишити посаду міністра оборони Британії й більше не балотуватися

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна