“Бидло – хоч на Jaguar, хоч на “Запорожці” – завжди бидло”: мер Дніпра став на бік патрульного, який застрелив водія авто

Мер Дніпра Борис Філатов прокоментував резонансну стрілянину з поліцейським, яка сталася в Дніпрі 29 серпня. Він заявив, що цілковито підтримує правоохоронців і пояснив чому.

Свою позицію він висловив у Facebook 30 серпня.

Філатов зазначив, що завжди називає речі своїми іменами і часто критикує деяких “правоохоронців”.

Однак, за словами мера, у державах, де прагнуть поваги до Закону, ніхто і за жодних обставин не має права хапати людину у формі, яка виконує свої службові обов’язки, або по-хамськи до неї ставитися.
“Тому в цій ситуації я цілковито на боці патрульних поліцейських. Міська влада Дніпра надасть всебічну моральну підтримку цим патрульним, а також їхнім рідним та колегам”, – наголосив він.

Філатов зауважив, що його неодноразово зупиняли на блокпостах – поліція, військові чи нацгвардійці.

І він показував їм документи, вміст багажника й відповідав на всі запитання, попри іноді “дурнуваті”.

“Я жодного разу не “качав права” та не розповідав, що я – великий начальник. Я просто виконував вказівки людей в формі. А потім сідав собі в авто, і далі спокійно їхав. Подумайте про це”, – заявив міський голова.

Крім цього, він закликав припинити писати йому про “власника елітного авто”, адже неважливо, яку машину має людина.

“Бо бидло – хоч на Jaguar, хоч на “запорожці” – завжди залишається бидлом”, – наголосив він.




Передісторія

Як писала “Новинарня“,  ввечері 29 серпня в мережі з’явилися відео конфлікту між двома патрульними поліцейськими та водієм і пасажирами автівки, яку копи зупинили після порушення. Сутичка закінчилася трьома пострілами поліцейського, внаслідок яких помер чоловік з авто (за даними з соцмереж, це 38-річний Джумбері Силогава).

Під час інциденту тілесні ушкодження отримала напарниця копа – співробітницю патрульної поліції били водій та пасажири його авто.

У патрульній поліції заявили, що співробітників відсторонили.

У ДБР повідомляють, що водій елітного авто (“Ягуар”) “ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху”, мав ознаки алкогольного сп’яніння та поводився агресивно.

За повідомлення каналу ICTV в телемарафоні, відеокамери зафіксували, що за кермом “Ягуара” спершу перебував чоловік (можливо, у стані сп’яніння), а після зупинки дружина намагалася помінятися з ним місцями.

Читайте також:
У Дніпрі затримали поліцейського, який смертельно поранив чоловіка під час затримання

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.