“Свято вільних, сильних і гідних людей”: Зеленський привітав українців з 32-ю річницею Незалежності

Президент Володимир Зеленський 24 серпня привітав український народ з 32-ю річницею проголошення Незалежності. Глава держави наголосив, що це свято вільних, сильних, гідних і рівних людей в усій нашій державі.

Відеозвернення президент опублікував у своїх соцмережах.

“Сьогодні ми відзначаємо 32-гу річницю нашої незалежності – незалежності України. Це цінність для кожного з нас. І за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен. Бо ця боротьба за те, що важливо кожному. Це – незалежна Україна”, – зазначив він.

Другий рік поспіль Україна відзначає День своєї Незалежності в умовах повномасштабної війни. Президент подякував кожному солдатові солдату й матросу, кожному сержанту й старшині, кожному офіцеру та генералу, який став на захист держави. А також всім українським родинам, які виховали у своїх дітях любов до України й відвагу боронити її щосили.

“Дякую кожному, хто чекає рідних із фронту, кожному, хто щодня молиться за них, хто телефонує чи пише таке важливе “Як ти?”, аби почути таке бажане “Все добре!” Таке цінне “Я тебе кохаю”… “Наш син зробив учора перший крок”… “Доця сьогодні сказала: “Тато”… Кожне слово важливе. І важливий кожен, хто робить так, аби це слово могло бути сказане й почуте. Хто забезпечує в країні зв’язок. Зв’язок між людьми. І це більше, ніж просто комунікація. Це зв’язок із життям. Слова підтримки. Слова подяки. І, на жаль, слова, які є найбільш болісними на війні: “Його більше немає…”, – сказав глава держави.

Зеленський у своєму зверненні вшанував пам’ять тих, хто загинув за нашу державу – “героїв, завдяки яким ми не втратили України”.

“Я дякую і вклоняюся перед кожним і кожною з них”, – заявив президент.

“Окремо я хочу сказати сьогодні про тих, про кого поки не можна говорити в новинах, чиї імена відомі небагатьом, але чия робота помітна всім. Наші ракети. Українські снаряди. Наші гармати. Українські дрони: «лелеки», «фурії». Морські дрони, «нептуни», «корсари», «стугни». Ми виробляємо все це. Українці виробляють усе це. І коли ми пишаємося, що потопили флагман ворожого флоту – крейсер «Москва», коли радіємо влучанням по Кримському мосту, тоді ми дякуємо й тим, про кого зараз теж не скажеш, імен не назвеш, але про кого в майбутньому напишуть книжки, обов’язково знімуть кіно. Про тих, кого я нагороджую закритими указами й хто здійснює найскладніші операції. Дякую вам! Ви всі важливі!” – наголосив він.

“Важливий кожен, хто пережив окупацію. Хто тримав на площах український прапор. Хто досі в окупації, але тримає наш стяг так, щоб окупант не знайшов. Хто чекав і хто дочекається України. Кого було поранено, хто втратив кінцівки, але не втратив себе. І головне, що ми всі тебе не втратили. Хто пережив полон. У кого забрали свободу, але не волю. Хто не втратив України в собі. Хто повернувся й продовжує битись. І ті, хто повернеться. Обов’язково.

Всі, хто довів: усі потрібні, усі важливі – і люди, і дії, і слова. Бо ми всі зробили так, що коли один говорить: “Слава Україні!”, весь світ відповідає: “Героям слава!” – сказав президент у своєму привітанні.

Читайте також:
“З нами завжди, де б ми не йшли: в Херсоні, Севастополі, Донецьку чи Білгороді”: спецпризначенці вітають з Днем прапора
День прапора: у Києві підняли найбільший стяг із підписами військових

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна