Якщо Франція каже, що ухвалила рішення надати нам якусь зброю, то насправді вона вже в Україні, – посол

Усі крилаті ракети середньої дальності SCALP (версія Storm Shadow), які Франція обіцяла надати Україні в рамках першої партії, вже передані.

Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко.

“Ця партія була випробувальна, снаряди добре зарекомендували себе. SCALP будуть, постачання триватимуть. Головне питання цих постачань – їхній ритм, а тут у французів усе дуже добре”, – сказав він в інтерв’ю LB.ua 22 серпня.

“Взагалі, якщо ви чуєте від президента Зеленського або від президента Макрона заяву про те, що Франція ухвалила рішення на прохання української сторони надати нам якесь озброєння, то знайте – воно вже в Україні і вже працює на фронті”, – додав Омельченко.

Нагадаємо, 7 серпня офіційні структури повідомили, що французькі крилаті ракети SCALP-EG – вже Україні, під крилом Су-24. Зеленський розписався на одній із них.

Також посол повідомив, що перед запланованим Україною форумом оборонних індустрій відбудуться двосторонні сесії для компаній кожної країни-учасниці.

“Буде два формати. По-перше, міжнародний форум, де будуть виробники озброєння з усього світу. Він відбудеться в жовтні. По-друге, перед заходом стартують двосторонні сесії для компаній кожної країни-учасниці. Так от, перший такий семінар – це Україна – Франція. Він відбудеться наприкінці вересня. Туди вже погодилися приїхати 30 французьких компаній, які працюють в оборонній індустрії”, – розповів Омельченко.

Як відомо, 2 серпня президент України Володимир Зеленський повідомив про проведення в Україні восени 2023 року першого форуму оборонних індустрій.

Читайте також:
Франція надає Україні далекобійні авіаракети SCALP – різновид Storm Shadow

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна