У Києві чоловік підпалив 12 автівок військових, зловили на 13-й: йому “світить” до 10 років

Правоохоронці у Києві затримали чоловіка за підпал 12 автівок військовослужбовців. Порушником виявився 35-річний місцевий мешканець, який переїхав до столиці з іншого регіону 2014 року.

Про це інформує поліція Києва 21 серпня.

За інформацією поліції, зловмисник власноруч виготовляв саморобні запалювальні пристрої та кріпив їх на автомобілі військових.

Фото: поліція Києва

“До Деснянського управління поліції Києва стали надходити повідомлення про підпали транспортних засобів на різних вулицях району. Поліцейські з’ясували, що усі авто були пошкоджені за допомогою саморобних приладів”, – зазначили правоохоронці.

“Наприкінці 2022 року мешканців Деснянського району потрясла серія підпалів автомобілів. Для розкриття цих зухвалих злочинів залучалось багато сил поліції. Кращі оперативники та слідчі, проводились складні, тривалі експертні дослідження. Більше тисячі людей допитано як свідків, десятки людей відпрацьовувались оперативно, проаналізовано сотні Гб відео. Пошуки ускладнювались тим, що підпали вчинялись у період перебоїв з електропостачанням та освітленням вулиць під час ворожих обстрілів міста”, – розповів керівник столичної поліції Дмитро Шумейко.

Відчувши, що правоохоронці вийшли на слід, зловмисник зупинився. Під час роботи над цими злочинами правоохоронці розкрили низку інших – грабежі, крадіжки, незаконне поводження зі зброєю. Також поліція звернулась до органів місцевої влади щодо встановлення камер спостереження у районі, де їх, на жаль, обмаль.

У липні поточного року чоловік знову підпалив декілька автівок військових.

Чоловіка затримали “на гарячому”, при спробі знищити 13-й транспортний засіб. Під час обшуку квартири, яку він орендував, правоохоронці вилучили мобільні телефони, ноутбук, запалювальну суміш та різні електродеталі: дроти, мікросхеми, електричні з’єднувачі, перемикачі тощо.

Свої дії затриманий пояснив негативним ставленням до військових.

“Перевірка його причетності до інших злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки України, триває”, – додав Шумейко.

Слідчі повідомили порушнику про підозру у скоєнні злочину. Суд його арештував. Чоловіку загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна