У Москві помер генерал Жидко, який керував військами окупантів в Україні минулого року

У російській Москві помер 57-річний генерал-полковник Геннадій Жидко, який командував усім окупаційним угрупованням в Україні в травні-липні 2022 року.

Про це повідомив губернатор Хабаровського краю Михайло Дегтярьов 16 серпня.

За словами Дегтярьова, Жидко нібито помер після тривалої хвороби.

“Мені пощастило знати цю людину, дуже уважну до потреб простого солдата і дуже вимогливу в службі. Саме таких командирів називають полководцями”, – написав російський губернатор. 

Довідка

У 2016 році Жидко був на посаді начальника штабу угрупування ЗС РФ у Сирії, у 2018 році був призначений командувачем військ Східного військового округу, у 2021 році отримав посаду заступника міністра оборони РФ – начальника Головного військово-політичного управління ЗС РФ.

У 2022 році Жидко знову став командувачем військ Східного округу та змінив у травні 2022-го командувача військами Південного військового округу Олександра Дворнікова у керівництві окупаційною армією в Україні. У липні його зняли з цієї посади.

Після початку повномасштабної війни Жидко був під санкціями США, Великобританії, Швейцарії, Австралії, Японії, Нової Зеландії, України. З 6 жовтня минулого року він також перебував під санкціями всіх країн ЄС.

Читайте також:
Підполковник ЗС РФ Лисицький застрелився у власній квартирі: кажуть, що через провали окупантів в Україні
У Москві вкоротив собі віку один із творців радянської термоядерної бомби РДС-37

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна