Підполковник ЗС РФ Лисицький застрелився у власній квартирі: кажуть, що через провали окупантів в Україні

У російському Ставрополі у власній квартирі застрелився підполковник Збройних сил Російської Федерації Дмитро Лисицький. Причиною самогубства окупанта могли стати провальні наступи ЗС РФ на Херсон та аеропорт у Миколаєві.

Про це повідомила Російська служба ВВС 21 червня.

Як зазначається, Лисицького знайшли мертвим 26 березня. На думку російських військових, його смерть пов’язана з невдалими наступами окупантів у 2022 році під керівництвом генерала Аркадія Марзоєва.

Один із воєнкорів РФ розповів, що близько півтори тисячі військових загинули під командуванням Марзоєва. З його слів, він наказав десантникам 247 полку штурмувати Херсон, де вони потрапили в засідку та зазнали великих втрат. Подібна ситуація із “м’ясними штурмами”  була при спробі ЗС РФ наступати на аеропорт у Миколаєві.

“Усього за два дні 247-й ДШП втратив 76 людей убитими та близько 140 пораненими, знищено 9 бойових машин”, — заявив воєнкор.

Двоє російських військових заявили під час розмови з журналістами, що Лисицький зміг вивести свій батальйон з оточення у миколаївському аеропорту без втрат. За їхніми словами, він організував оборону річкою Інгулець, яка протрималася аж до відходу ЗС РФ з правого берега Дніпра.

“Він жив полком, це теж могло вплинути. Не зазнав втрати полку”, — сказав колишній підлеглий Лисицького.

Читайте також:
У Москві вкоротив собі віку один із творців радянської термоядерної бомби РДС-37

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна