Голова фонду “Повернись живим” Чмут відреагував на чутки про його участь у виборах і розповів про взаємини з Притулою

Директор фонду “Повернись живим” Тарас Чмут заявив, що не отримував пропозицій взяти участь у майбутніх політичних проєктах, зокрема у виборах. Та й сам не зацікавлений цією сферою.

Про це він сказав у інтерв’ю “РБК-Україна”, опублікованому 10 серпня.

“Я не скажу чогось нового: мені не дуже це все цікаве. Тут нічого не міняється вже доволі давно. При цьому чи отримував я якісь пропозиції? Ні, не отримував. Я ж питаю: коли вибори? Про що говорити? Немає про що говорити”, – сказав Чмут.

Голова Фонду не заперечує і те, що його прізвище згадується в політичних розмовах для досягнення певних цілей. Чмут наголосив, що такий процес неможливо контролювати.

“Тому, можливо, десь хтось щось собі планує, але я поки не планую”, – підкреслив він.

За його словами, аполітичність Фонду несе в собі велику цінність та важливість для партнерів, держави та людей.

“Ми не збудуємо партію за ваші гроші. Але при цьому при цьому ми працюємо з владою, з бізнесом, з політиками, з чиновниками, з армією, з державою. Ми живемо в державі, ми працюємо з державою, і, відповідно, від цього неможливо піти”, – додає волонтер.

Під час розмови Тарас Чмут прокоментував діяльність двох відомих фондів. За його словами, обидві організації доволі багато допомагають українській армії, але і працюють з прицілом на майбутні вибори.

“Є фонд Петра Олексійовича Порошенка і є фонд Сергія Притули. Обидва великі фонди, займаються потрібною справою по забезпеченню сил оборони. Возять вони плюс-мінус подібне до нас, дійсно вони є в армії, немає якихось історій, що хтось щось забирає і так далі. Це все (подібні розмови, – ред.) виникає від недалекості й обмеженості людей”, – зазначив він.

Директор Фонду каже, що доволі рідко комунікує з колегою-волонтером Сергієм Притулою.

“Цьогоріч, можливо, і не спілкувались. Щодо фондів – на рівні комунікаційників є такі історії, на рівні видач у війська, щоб не дублюватись, – теж є такі історії”, – розповів Тарас Чмут.

Читайте також:
“Повернись живим” передав Силам ТрО мобільний модульний табір за $1,2 млн
“Повернись живим” і “ОККО” придбали 25 БПЛА Shark на заміну втраченим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна