У Криму заборонили підіймати кримськотатарський прапор

Так звана “адміністрація” тимчасово окупованого Криму заборонила підіймати кримськотатарський стяг разом із прапорами РФ та “республіки Крим” на лінійках у школах півострова.

Про це повідомила громадська організація «КримSOS» у середу, 9 серпня.

Джерела правозахисної організації повідомили, що наразі письмового розпорядження про заборону прапора ще не видали, однак до шкіл приходили представники так званого голови Криму Сергія Аксьонова.

Відповідаючи на запитання про причини заборони підіймати прапор, в так званій адміністрації кажуть, що кримськотатарський стяг «ніде не закріплений, є лише прапор РФ та “республіки Крим”.

У кримських школах також заборонили проводити низку заходів, зокрема до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня.

Напередодні пам’ятних дат у кримськотатарських школах працюватиме спеціальна комісія для перевірки закладів освіти. Правозахисники кажуть, що планування таких заходів розглядатиметься як підготовка провокацій.

Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров у 2021 році зауважував, що після окупації півострова росією, на території Криму різко скоротилася кількість кримськотатарських шкіл.
«В Криму залишилося сім національних шкіл, але насправді не залишилося жодної, тому що навчання проводиться російською мовою, а кримськотатарська мова вивчається як предмет», — розповідав він тоді.

Читайте також:
Зеленський ініціює створення меморіалу пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна