“Слугу” Гунька арештували в залі суду із заставою 30 млн грн

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід народному депутату від “Слуги Народу” Анатолію Гуньку, якого викрили на хабарі в 85 тисяч доларів. Депутата взяли під варту прямо в залі суду. Альтернативна застава – 30 мільйонів гривень.

Про це ввечері 9 серпня інформують Центр протидії корупції та Telegram-канал NABU Daily by Олег Новіков.

Гунька заарештували на два місяці, до 7 жовтня.

“У разі внесення застави Гунько повинен буде прибувати за вимогою до детектива, прокурора чи слідчого судді суду, не відлучатися без дозволу за межі Київської області, повідомляти про місця проживання, утримуватись від спілкування зі свідками, здати паспорт і носити браслет”, – сказано у повідомленні.

Під час засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив заарештувати нардепа з альтернативою 50 млн грн застави.

Фото: NABU Daily by Олег Новіков

За даними слідства, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали гроші від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ “Агроформ-2019” Нікуліним.

“Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ “Тучинське”, яке розташоване в селі Тучин Рівненської області”, – зазначив Олег Новіков.

За кожен гектар землі необхідно було сплатити $130 хабаря. Загалом ішлося про 1700 га за $221 тис. З цієї суми необхідно було передати завдаток у $85 тис, а решту – після збору врожаю.

Як писала “Новинарня“, 9 серпня нардепу Анатолію Гуньку повідомили про підозру.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна