ДБР затримало Голосіївського військкома Києва: за гроші оформляв чоловікам фіктивну “непридатність до служби”

Працівники Державного бюро розслідувань затримали начальника Голосіївського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки в Києві: він був спільником начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, якого ДБР викрило на масштабній корупційній схемі переправлення за кордон громадян призовного віку 3 серпня 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За розробленою організаторами схемою, чоловікам призовного віку оформлювали пакет фіктивних документів про нібито непридатність до військової служби. Вартість послуги становила 10 тисяч доларів США.

Працівники ДБР задокументували отримання спільниками грошей від декількох військовозобов’язаних.

Як повідомляє офіс Генерального прокурора, слідство встановило, що підозрювані організували незаконне переправлення через державний кордон щонайменше трьох громадян.

Зловмисникам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 9 років.

До згаданого начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника одного з відділів Київської міської військової адміністрації, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у майже 2 мільйони гривень.

Щодо обрання запобіжного заходу для керівника Голосіївського ТЦК та СП подано клопотання.

Читайте також:
Воєнкома з Тернопільщини, який за хабар переправляв ухилянтів за кордон, перемістили на Схід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна