Воєнкома з Тернопільщини, який за хабар переправляв ухилянтів за кордон, перемістили на Схід

На Тернопільщині посадовцеві територіального центру комплектування (колишній військкомат) і чотирьом його спільникам повідомили про підозру через переправлення військовозобов’язаних за кордон.

Про це 4 серпня повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

“За даними слідства, підозрювані виготовляли для охочих ухилитись від мобілізації жителів Тернопільщини фіктивні документи, які надають право на безперешкодний перетин державного кордону. Свої послуги вони оцінили від 3000 доларів США з однієї людини. Правоохоронці викрили підозрюваних під час отримання 6000 доларів США та передачі замовнику тимчасових посвідчень військовозобов’язаних і довідок військово-лікарських комісій”, – йдеться у повідомленні ОГП.

Слідчі провели більше десятка обшуків, під час яких вилучили документи, штампи, печатки, гроші та інші речові докази.

Фото: тг ОГП

Трьох учасників схеми взято варту із правом внесення застави, а посадовець ТЦК звільнений з посади і переміщений до військової частини бойового складу на сході країни.

Досудове розслідування проводило Головне слідче управління Нацполіції в Тернопільській області, оперативний супровід – УСР в Тернопільській області ДСР Нацполіції України.

Читайте також:
На Закарпатті військком використовував солдатів для будівництва будинку. Та ще й зберігав символіку РФ – отримав підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна