На Закарпатті військком використовував солдатів для будівництва будинку. Та ще й зберігав символіку РФ – отримав підозру

На Закарпатті викрили й оголосили про підозру начальнику одного з підрозділів районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який у службовий час використовував підлеглих військових для будівництва приватного будинку.

Про це 2 серпня повідомила Національна поліція.

За даними слідства, земельну ділянку під будівництво фігурант придбав під час дії правового режиму воєнного стану, після чого побудував на ній приватну садибу.

“Усвідомлюючи можливі наслідки своїх дій, фігурант оформив нерухоме майно на близького родича”, – розповіли правоохоронці.

Фото: Національна поліція України

На будівельному майданчику поліцейські виявили військовослужбовців, які у службовий час зводили будинок для начальника.

Під час обшуків вилучили службову документацію, дорогоцінні метали, гроші. Також у чиновника знайшли заборонену символіку: георгіївські стрічки, російський прапор, одяг із символікою країни-агресора та особисті документи, видані на території РФ.

Фото: Національна поліція України

Посадовцю військкомату повідомили підозру за ч. 5 ст.426-1 (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Читайте також:
Працював на ГРУ та шпигував за ППО: в Одесі затримали юриста від “партії Шарія”
ДБР оголосило підозру екскомандиру частини ТрО, який “відрядив” депутатів-військовослужбовців на службу до КМВА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна