У військкома Дніпропетровської області – обшуки, відкрито справу за фактом незаконного збагачення

Правоохоронні органи розпочали розслідування за фактом незаконного збагачення керівником Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату).

Про це у вівторок, 1 серпня, повідомляє офіс генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення керівником Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ч. 1 ст. 368-5 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

“За даними слідства, дніпропетровський воєнком під час дії воєнного стану оформив на батька кілька автомобілів та дві квартири у місті Дніпро. Він також зареєстрував на члена родини підприємство, яке придбало нежитлове приміщення загальною площею близько 500 м кв. Вартість майна значно перевищує його законні доходи”, – наведено в повідомленні подробиці справи.

Як повідомляється, прокурори спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області та слідчими обласної поліції здійснили невідкладні обшуки за місцем роботи, шістьма адресами проживання керівника обласного ТЦК та його близьких осіб.

Наразі вирішують питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
Суд арештував колишнього одеського військкома Борисова на 2 місяці. Застава – 150 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна