Рашисти тричі за добу били по Костянтинівці артилерією – один загиблий і п’ятеро поранених

Протягом неділі, 30 липня, російські війська тричі з артилерії обстріляли місто Костянтинівка та Костянтинівську громаду Донецької області. Серед цивільних є один загиблий і п’ятеро поранених.

Про жертви повідомив Офіс генерального прокурора.

“За даними слідства, 30 липня 2023 року о 14:15 армія РФ обстріляла м. Костянтинівку. За попередніми даними, окупанти використали артилерію. Від вибухів дістали осколкових поранень сусіди – 24-річний чоловік та 81-річна жінка. На момент обстрілу постраждалі перебували вдома. Парамедики надали їм допомогу прямо на місці.

О 05:30 російські війська завдали, ймовірно, ракетного удару по с. Предтечиному Костянтинівської МТГ. Внаслідок влучання у приватний будинок під завалами опинився 57-річний чоловік. Від отриманих травм він загинув на місці.

Снарядами пошкоджено щонайменше 12 житлових будинків та газопровід”, – інформує ОГП.

Увечері рашисти обстріляли Костянтинівку касетними снарядами, внаслідок чого поранення дістали ще троє місцевих мешканців, зокрема дитина.

“30 липня 2023 року, о 19:23, окупанти вкотре обстріляли м. Костянтинівку. На цей раз армія РФ поцілила по приватному сектору, ймовірно, касетними снарядами з РСЗВ “Смерч”. Під час атаки зазнав множинних осколкових поранень 13-річний хлопець, який разом із дідусем пас худобу на пасовищі.

Також поблизу цвинтаря уламками снаряда поранило чоловіка 44 років, а на власному подвір’ї дістала мінно-вибухових травм 68-річна місцева мешканка. Крім того, було пошкоджено приватні житлові будинки”, – повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Читайте також:
Фотокори показали розгорнуту картину руйнувань бізнес-центрів у Москві після удару дронів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна