На півдні РФ посилилася новими Ка-52, – розвідка Британії

Останнім часом країна-агресорка посилила свої сили на півдні України новими ударними гелікоптерами Ка-52.

Про це ідеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії за 27 липня.

“В останні місяці Росія, найімовірніше, посилила свої сили на півдні принаймні невеликою кількістю абсолютно нових Ка-52М – сильно модифікованих вертольотів, які були розроблені з урахуванням уроків, винесених з російського досвіду в Сирії”, – зазначається в огляді.

Докази, що підтверджують використання модифікації Ка-52 М в Україні, включають фотографії, розміщені в соціальних мережах, на яких екіпаж позує поруч з новим апаратом і дякує доброзичливцям.

Ще одним ключовим покращенням парку Ка-52, за даними британської розвідки, є інтеграція нової протитанкової ракети LMUR, яка має дальність ураження близько 15 км.

“Екіпажі Ка-52 швидко скористалися можливістю запускати цю зброю поза межами досяжності української протиповітряної оборони”, – додали в огляді.

При цьому окупанти, імовірно, втратили близько 40 гелікоптерів Ка-52 “Алігатор” після початку повномасштабного вторгнення. Цей тип зброї також спричинив значні втрати для України.

Нагадаємо, 25 липня у знищеному “Алігаторі” Ка-52 згорів командир 112-го вертольотного полку росіян Табачников.

Читайте також:
За добу в армії РФ – мінус 590 окупантів, 9 танків і 40 крилатих ракет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна