ДБР затримало двох головних військкомів Рівненщини: побили військового, є ВІДЕО

Державне бюро розслідувань затримало двох рівненських військкомів: керівників Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (цю посаду обіймає Сергій Луцюк) та Рівненського районного ТЦК та СП.

Вони разом побили військовослужбовця, а в районного військкома ще й, імовірно, знайшли наркотичну речовину повідомляє ДБР.

За даними слідства, полковник та підполковник довідалися, що водій стрілецької роти однієї з військових частин Рівненського районного ТЦК та СП планує доповісти про їхні порушення під час служби. Вирішивши цьому завадити, вони побили чоловіка.

Встановлено, що керівник Рівненського обласного ТЦК сам бив військовослужбовця, тоді як керівник районного ТЦК знімав усе на телефон.

“Під час проведення “виховних заходів” у хід пішла бита. Посадовці також змушували потерпілого ставати навколішки й вимолювати пробачення”, – повідомили в ДБР.

26 липня працівники ДБР провели 6 обшуків за місцем роботи, проживання та у транспортних засобах двох згаданих керівників центрів комплектування.

Було виявлено та вилучено мобільні телефони, один з яких належить потерпілому. За місцем проживання керівника Рівненського обласного ТЦК виявлено биту, якою били чоловіка.

А в керівника районного ТЦК та СП вилучені 8 пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном, та знаряддя для вживання наркотичних засобів.

Відео побиття військовослужбовця рівненським військкомом:

Обох військкомів затримали. Керівнику районного ТЦК та СП оголошено підозру в незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України), що передбачає покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Обласному військкому оголошено підозру у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України). Йому загрожує позбавлення волі терміном до 12 років.

Ініційовано звернення до слідчого судді щодо обрання затриманим запобіжних заходів і відсторонення від посад.

Як відомо, 23 липня на Ставці Верховного головнокомандувача президент Володимир Зеленський дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони генерала Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК для перевірки всіх керівників ТЦК та СП в усіх регіонах України, “щоб вони не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті”.

За словами Зеленського, попередні результати перевірки військкомів виявилися невтішними.

Читайте також:
Суд арештував колишнього одеського військкома Борисова на 2 місяці. Застава – 150 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна