Кабмін заявив про домовленість із союзниками щодо 244 млн доларів на гуманітарне розмінування

Міжнародні партнери виділять Україні понад 240 мільйонів доларів на потреби гуманітарного розмінування.

Про це 25 липня заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

“Наразі вже є домовленість з донорами про виділення Україні 244 млн доларів та спецтехніки на потреби гуманітарного розмінування”, – цитує Свириденко сайт уряду.

Повідомляється, що до кінця року Україна отримає 10 машин для розмінування виробництва хорватської Dok ING та ще 10 машин від Global Clearance Solutions, майже 200 піротехнічних машин, понад 600 металодетекторів, 50 підривних машин, індивідуальні набори для розмінування, вибухозахисні костюми, квадрокоптери, роботизовані системи для знешкодження боєприпасів тощо.

“Необхідне обладнання нададуть Японія, Канада, Корея, Швейцарія, Литва, Фонд Говарда Баффета, ПРООН та ін. Також є домовленості з DOK.ING і данською HYDREMA щодо локалізації їхнього виробництва в Україні”, – інформує Кабмін.

У Мінекономіки кажуть, що працюють над збільшенням присутності на ринку розмінування приватних операторів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна