“Загинув в атаці”: на Мелітопольському напрямку поліг взводний “Магури”, журналіст Дмитро Рибаков

У ході наступальних дій на Запорізькому напрямку загинув військовослужбовець ЗСУ, командир відділення 47-ї механізованої бригади “Магура”, відомий журналіст, економічний оглядач, кандидат наук із Києва Дмитро Рибаков “Репортер”.

Про втрату побратима 21 липня повідомив інший відомий командир взводу зі складу 47 омбр, кінорежисер Олег Сенцов.

“Війна продовжується та забирає кращих серед нас. Діма “Репортер” дивував усіх – спочатку своїм кругозором, знанням, а потім відвагою та мужністю. Ти ніколи не знаєш, як поведеться людина в бою: хтось скисне, а хтось буде битися, як лев. Він бився, як лев, та загинув як герой. Друже, спочивай з миром! Далі доведеться працювати без тебе…” – написав офіцер у фейсбуці.

Журналіст Юрій Бутусов уточнив, що командир піхотного відділення 47-ї механізованої бригади Дмитро Рибаков поліг смертю героя в наступі на російські позиції у Запорізькій області 17 липня.

“Позивний «Репортер», журналіст по професії, справжній Воїн по духу. Ми багато спілкувались під час війни, він казав, у яких важких умовах доводиться йти у бій. Дмитро міг бути ідеальним пресофіцером, але він обрав найважчий та найвідповідальніший шлях на війні – став піхотинцем у бригаді прориву, тим, хто очолює прорив та йде першим. Він взяв на себе максимальний ризик”, – розповів Бутусов у соцмережі 22 липня.

Дмитро Рибаков

“Його бригада зазнала значних втрат, оскільки без досвіду та відпрацювання бойової злагодженості їм довелось йти у перший бій одразу на прорив найпотужнішого російського вузла оборони на півдні, куди росіяни кинули всі свої резерви та сили. Бої йдуть жорстокі, кожен наш крок – це героїзм українських воїнів. І воїни 47-ї, такі, як Дмитро, зробили можливим наше просування та подолання спротиву ворога.

Дмитро ніколи «не вмикав задню», він завжди йшов вперед, і не відмовлявся від найнебезпечніших завдань.

Дмитро Рибаков загинув в атаці, під час штурму російських позицій. Його тіло побратими не могли винести три доби,

оскільки обстріл тієї частки української землі, яку відбили воїни 47-і, був таким щільним, що ні підійти, ні вийти було неможливо. І ось він повернувся на щиті…

Пишаюсь, що мав честь спілкуватись та товаришувати з тобою. Я обов’язково оприлюдню у свій час усе, що ти мені розповідав про ці події. Твій подвиг не буде забуто. Ти усвідомлено поставив своє життя заради наближення нашої перемоги. Ти віддав усе, що в тебе було заради кожного з нас”, – написав Юрій Бутусов про Репортера.

Економіст Юрій Гайдай у свою чергу згадує Рибакова як чудового економічного оглядача та велоаматора – учасника багатьох велоперегонів.

Дмитро Рибаков

“…Дмитро був також кандидатом історичних наук, випускником Ягеллонського університету та KSE (Київської школи економіки, і багато писав також на історичні теми…
Ще одна страшна втрата для нас. Мої щирі співчуття дружині та донькам, і всім, хто знав Дмитра близько. Світла пам’ять”, – додав Гайдай.

Читайте великий матеріал “Новинарні“: Бути всередині наступу. Репортаж про війну артрозвідки 47-ї бригади “Магура” на Мелітопольському напрямку

Читайте також:
За Україну загинув молодий скрипаль, воїн ЗСУ Давид Якушин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна