ЗСУ вже застосували американські касетні боєприпаси проти росіян, – ЗМІ

Збройні сили України почали застосовувати проти російських окупантів касетні боєприпаси, отримані від США.

Про це повідомив неназваний український чиновник The Washington Post, пише видання 20 липня.

“Україна почала застосовувати касетні боєприпаси, надані США, проти російських сил на південному сході країни, намагаючись розбити добре укріплені російські позиції, які сповільнили літній наступ українських військ”, – ідеться в повідоленні.

Посадовець поінформував, що боєприпаси були випущені по російських позиціях, щоб зруйнувати траншеї, які сповільнюють рух українських сил у наступі.

Передісторія

Нагадаємо, Сполучені Штати 7 липня оголосили про новий пакет військової допомоги для підтримки української армії, яка містить касетні боєприпаси.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський 13 липня заявив, що Україна вже отримала касетні боєприпаси від США.

У Росії та деяких інших країнах і політичних колах висловлювалися проти, адже така зброя з високим вражаючим ефектом може нашкодити цивільному населенню.

Президент Зеленський наголосив, що Україна буде використовувати касетні боєприпаси на своїй землі, що є справедливим по відношенню до ворога.

18 липня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що американські касетні боєприпаси вже прибули в Україну і незабаром будуть готові до використання; за інформацією ЗМІ, їх планують застосувати у Бахмуті.

Читайте також:
Game changer: Зеленський і Резніков прокоментували роль касетних боєприпасів на полі бою з РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна