Ексглава СБУ Баканов став членом Ради адвокатів Полтавщини

Колишній глава СБУ Іван Баканов склав іспити, пройшов стажування та отримав свідоцтво адвоката від Ради адвокатів Полтавщини.

Про це місцевому виданню “Полтавщина” повідомив у середу, 19 липня, керівник Ради адвокатів Володимир Скукіс.

За його словами, перед цим Баканов склав іспити в кваліфікаційно-дисциплінарній комісії, пройшов 6-місячне стажування не за місцем проживання, отримав посвідчення та склав присягу.

“Через кілька тижнів він був внесений у Реєстр адвокатів України. Окремі ЗМІ написали, що 27-го числа його не було в Полтаві, але це не так, він був, я бачив його особисто та мав із ним неодноразове спілкування”, – додав Скукіс.

Також він пояснив, чому Баканов став членом Ради Адвокатів Полтавщини.

“Діючим законодавством передбачене складання іспитів за місцем проживання. Рада адвокатів України конкретизувала це словосполучення “місце проживання”. Це може бути реєстрація місця проживання (прописка по старому), це може бути право власності, яке підтверджується витягом з реєстру, це може бути і на підставі користування приміщенням (що засвідчує договір оренди). Після війни багато кваліфікаційно-дисциплінарних комісій припинили свою роботу або працюють нерегулярно, наприклад, у Києві чи Харкові. Тому досить часто претенденти демонструють нам саме договір оренди. Так було і з Іваном Бакановим. Це його самостійне рішення”, – сказав він.

Нагадаємо, Баканов був конферансьє ТОВ «Квартал 95», з 27 грудня 2013 — керівником ТОВ «Студія Квартал-95». З 2 грудня 2017 року до 27 травня 2019 — голова партії «Слуга народу». Під час передвиборчої кампанії керував штабом Володимира Зеленського.
Очолював Службу безпеки України з серпня 2019-го по липень 2022 року. Був звільнений на хвилі критики за провали СБУ на початку повномасштабного вторгнення військ Росії.

Читайте також:
“За каденції якого голови СБУ затримано кума Путіна?”: Баканов видав “прощальне” звернення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна